Vize Danısma Vize Danısma
Ulkerler Vize İşlemleri Pasaport Bilgileri Bize Ulaşın
Yunansitan Vizesi

Yunanistan Vizesi

Lütfen Vize Tipi Seçin!
Vize Bilgileri

Önemli Uyarılar:

GRİ (Hizmet) ve KIRMIZI (Diplomatik) pasaportlara vize uygulanmamaktadır. (Bkz:Vize Rejimi Tablosu)
Tüm schengen ülkelerinin Ortak kararı gereği Pasaport süresi ilk alındığı tarihten itibaren 10 yıldan fazla olan pasaportların başvurularını kesinlikle kabul etmediğinden schengen ülkelerine seyahat edecek olan yolcularımızın pasaportlarını mutlaka değiştirmeleri gerekmektedir.
Konsolosluk Tüm vize başvurularında istenen tüm evrakların ORJİNAL' lerini görmek istemektedir.
Konsolosluk Pasaportunuzun 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün pasaport sahibi tarafından imzalı olmasını temdit süresinin seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 AY ve Pasaportta ta en az 1 tane boş vize sayfasının bulunmasını istemektedir. Eğer var ise eski pasaportlarınızı da göstermenizin sizin için referans olacağını da unutmayınız.
Yunanistan Başkonsolosluğu Pasaportunda KKTC giriş-çıkış damgası bulunan yolcuların vize başvurularını kesinlikle kabul etmemektedir.!
Anne ve Baba dan ayrı yada herhangi birisi ile seyehat edecek olan 18 yaşından küçük çocuklar için Noter onaylı MUVAFAKATNAME istenmektedir.
Yunanistan Başkonsolosluğu tüm vize başvurularında kafa uzunluğu 45X35 mm boyutunda (yüz yüksekliği 32 ile 36 mm) yeni çekilmiş-rötuşsuz ve arka fonu beyaz, Biometrik özelliklere sahip vesikalık resim istemektedir (Bkz:Biometrik Resim)
Vize başvuru formları Yunanca ve Türkçe olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak okunaklı ve büyük harflerle doldurulmalı; mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.(Vize başvuru formu için tıklayınız)
Yunanistan/Schengen sahasına giren tüm yabancı uyruklular geçerli seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorundadırlar.İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu elle yazılan sigorta poliçelerini kabul etmemektedir! (Bkz:Seyahat sağlık sigortası)
Yunanistan Başkonsolosluğu tüm vize müracaatlarını Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 09.00 - 12.00 saatleri kabul etmekte ve başvurular 4-5 iş gününde sonuçlanmaktadır. Expres vize uygulaması yoktur.
Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram, yılbaşı, sömestr, fuar, paskalya, dil okulu vb gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerindeki yazılı olan bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.

Vize Danışma | Pasaport Bilgileri | Amerika Vizesi | İngiltere Vizesi | Almanya Vizesi | Bize Ulaşın