Vize Danısma Vize Danısma
Ulkerler Vize İşlemleri Pasaport Bilgileri Bize Ulaşın
Tacikistan Vizesi, Tacikistan vize başvurusu, Tacikistan vize evrakları, Tacikistan büyükelçiliği, Tacikista konsolosluğu, Tacikistan konsolosluk başvuru

 Tacikistan Vizesi

Lütfen Vize Tipi Seçin!
Vize Bilgileri

Önemli Uyarılar:

LACİVERT (Normal) pasaportlardan vize istenmektedir. (Bkz:Vize Rejimi Tablosu)
YEŞİL (Hususi) GRİ (Hizmet) ve KIRMIZI (Diplomatik) pasaportlara vize uygulanmamaktadır. (Bkz:Vize Rejimi Tablosu)
Tüm schengen ülkelerinin Ortak kararı gereği Pasaport süresi ilk alındığı tarihten itibaren 10 yıldan fazla olan pasaportların başvurularını kesinlikle kabul etmediğinden schengen ülkelerine seyahat edecek olan yolcularımızın pasaportlarını mutlaka değiştirmeleri gerekmektedir.
Konsolosluk Pasaportunuzun 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün pasaport sahibi tarafından imzalı olmasını temdit süresinin seyehatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 AY ve Pasaportta kayıtlı seyehat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunmasını istemektedir. Eğer var ise eski pasaportlarınızı da göstermenizin sizin için referans olacağını da unutmayınız.
İtalya Başkonsolosluğu tüm vize başvurularında yeni çekilmiş, rötuşsuz -- arka fonu beyaz ve Biometrik özelliklere sahip vesikalık resimleri kabul etmektedir.

İstanbul İtalya başkonsolosluğu Pasaportunu yeni çıkaran yada daha önce pasaportundan hiç schengen vizesi bulunmayan yolculardan vize başvurusunda bazı iş evraklarının Orjinalini yada Noter tasdikli nüshalarını istemektedir.
Vize başvuru formları İtalyanca ve Türkçe olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak okunaklı, büyük harflerle doldurulmalı ve pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır. Seyahat edecek her çocuk için ayrıca bir vize formu doldurulmalı ve 18 yaş altı çocukların vize başvuru formunu hem Annenin hemde Babanın imzalaması gerekmektedir.! (Vize başvuru formu için tıklayınız)
Konsolosluk boş pasaportlu ve ilk defa schengen vizesi alacak yolcuları mutlaka şahsi görüşmeye çağırmaktadır! İstanbul İtalya Başkonsolosluğu 18 yaşından küçük çocuklar için her durumda (Tek başına yada Ebeveynler ile beraber seyahat etseler dahi) hem Anne ve hem de Babadan Noter onaylı ORJİNAL MUVAFAKATNAME istemektedir.
Belirli bir maddi geliri olmayan---ebeveynlerinden ayrı olarak seyehat edecek ve tek başına vize başvurusu yapacakların (18 yaş üstü olup çalışmayan ev kızı --18 yaşından büyük öğrenciler ve Askerden yeni terhis olan vb) kendilerini maddi olarak destekleyen kişilerin (Anne-babanın) evraklarını getirdikleri ebeveynlerinden tüm masrafları karşılayacaklarına dair imzalı bir dilekçeyle beraber-- İmza eşleşmesi için dilekçedeki imzanın o şahısa ait olduğunu ispatlayan resmi bir evrak beyan etmelidirler!! ( Sürücü belgesinin önlü-arkalı fotokopisi veya var ise pasaportunun resimli ve imzalı yani 2 ve 3. sayfalarının fotokopileri yada İmza beyannamesi)
İtalya / Schengen sahasına giren tüm yabancı uyruklular geçerli seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorundadırlar. (Bkz:Seyahat sağlık sigortası)
Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram, yılbaşı, sömestr, fuar, paskalya, dil okulu vb. gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerindeki yazılı olan bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.

Vize Danışma | Pasaport Bilgileri | Amerika Vizesi | İngiltere Vizesi | Almanya Vizesi | Bize Ulaşın