Vize Danısma Vize Danısma
Ulkerler Vize İşlemleri Pasaport Bilgileri Bize Ulaşın
Özbekistan Vizesi, Özbekistan vize başvurusu, Özbekistan vize evrakları, Özbekistan büyükelçiliği, Özbekista konsolosluğu, Özbekistan konsolosluk başvuru

 Özbekistan Vizesi

Önemli Uyarılar:


1- KIRMIZI (Diplomatik) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.!! (Bkz:Vize Rejimi Tablosu)
2- LACİVERT (Normal) YEŞİL (Hususi) ve GRİ (Hizmet) pasaportlardan vize istenmektedir.
3- Lütfen Pasaportunuzun 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün imzalı ve pasaport
temdit süresinin seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay olmasına dikkat ediniz.
4- Vize başvuru formları İngilizce olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak—kunaklı ve
büyük harflerle doldurulmalı; mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
(Vize başvuru formu için tıklayınız)
5- Özbekistan Başkonsolosluğu tüm vize müracaatlarını hafta içi pazartesi - Çarşamba ve
Cuma günleri 10.00—12.00 saatleri kabul etmekte ve başvurular 2 iş gününde
sonuçlanmaktadır. Konsolosluk Salı ve Perşambe günleri sadece Özbekistan
vatandaşlarına hizmet vermektedir.!!

Özbekistan vizesi almak için yapılması gereken;

Turistik yada Ticari vize alarak Özbekistan'a seyahat etmek isteyen yolcular için
mutlaka Özbekistan'da kendilerini davet edecek olan kişi yada şirketler olması ve
bunların Özbekistan Dışişleri bakanlığına davet başvuru yapması gerekmektedir.
(Bu işlem Bakanlıkta yaklaşık 10 gün sürmektedir) Bu davet başvurusunda Özbekistan
Dışişleri Bakanlığı bir TELEX NUMARASI verecektir.
Yolcuların bu TELEX NUMARASINI Konsolosluğa yapılacakları vize başvurusunda
mutlaka vize görevlisine vermeleri gerekmektedir.

Vize başvurularında gereken Belgeler:

1- Pasaport.(2. sayfadaki hamilinin imzası kısmı pasaport sahibi tarafından imzalı--
seyehat tarihinden itibaren en az 6 Ay geçerliliği olması ve Pasaportta enaz 1
adet boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ''Açıklamalar'' ile
''Gümrük ve Döviz kayıtları'' sayfalarına kesinlikle vize basılmamaktadır.
2- Vize Başvuru Formu (Vize Başvuru formu için tıklayınız)
3- Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet vesikalık resim.
4- T.C kimlik numarası yazılı bulunan Nüfus Cüzdanı fotokopisi
5- Özbekistan Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen TELEX NUMARASI

Vize Danışma | Pasaport Bilgileri | Amerika Vizesi | İngiltere Vizesi | Almanya Vizesi | Bize Ulaşın