Vize Danısma Vize Danısma
Ulkerler Vize İşlemleri Pasaport Bilgileri Bize Ulaşın
Malta Vizesi

Malta Vizesi

Lütfen Vize Tipi Seçin!
Vize Bilgileri

Önemli Uyarılar:

TÜM VİZE BAŞVURULARI KONSOLOSLUĞA ŞAHSEN YAPILMAKTA 7 ila 10 günde sonuçlanmaktadır!!
Malta' ya herhangi bir schengen vizesi ile de giriş yapılabilmektedir.!!

1- LACİVERT (Normal) pasaportlara vize uygulanmaktadır.(Bkz:Vize Rejimi Tablosu)
2- YEŞİL (Hususi) ve GRİ (Hizmet) ve - KIRMIZI (Diplomatik) pasaportlardan vize
istenmemektedir (Bkz:Vize Rejimi Tablosu)
3- Tüm schengen ülkelerinin Ortak kararı gereği Pasaport süresi ilk alındığı tarihten
itibaren 10 yıldan fazla olan pasaportların başvurularını kesinlikle kabul
etmediğinden schengen ülkelerine seyahat edecek olan yolcularımızın
pasaportlarını mutlaka değiştirmeleri gerekmektedir.
4- Malta Eğitim amaçlı olarak tüm pasaportlardan vize istemektedir!!
5- Konsolosluk Pasaportunuzun 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün pasaport
sahibi tarafından imzalı olmasını-- temdit süresinin seyehatin bitiş tarihinden
itibaren en az 6 AY ve Pasaportta kayıtlı seyehat edecek kişi kadar boş vize
sayfasının bulunmasını istemektedir. Eğer var ise eski pasaportlarınızı da
göstermenizin sizin için referans olacağını da unutmayınız.
6- Malta Başkonsolosluğu tüm vize başvurularında yeni çekilmiş, rötuşsuz ve arka
fonu beyaz özelliklere sahip vesikalık resimleri kabul etmektedir.
7- Vize başvuru formları İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak
okunaklı, büyük harflerle doldurulmalı ve mutlaka pasaport sahibi tarafından
imzalanmalıdır. (Vize başvuru formu için tıklayınız)
8- Konsolosluk 18 yaşından küçük çocuklar için her durumda Hem Anne ve Hem Baba
dan Noter onaylı MUVAFAKATNAME istemekte--yada çocuk için ayrıca doldurulacak
olan vize başvuru formunu hem Annenin hemde babanın imzalaması gerekmektedir.!
9- Malta / Schengen sahasına giren tüm yabancı uyruklular geçerli seyahat sağlık
sigortası yaptırmak zorundadırlar. (Bkz:Seyahat sağlık sigortası)
10- Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması
ve bayram - yılbaşı- sömestr - fuar - paskalya - dil okulu vb gibi yoğun başvuruların
olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini
dikkate alarak seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı ve müracaatınızın
sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerindeki yazılı olan bilgilerin
doğruluğunu mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.

Vize Danışma | Pasaport Bilgileri | Amerika Vizesi | İngiltere Vizesi | Almanya Vizesi | Bize Ulaşın