Vize Danısma Vize Danısma
Ulkerler Vize İşlemleri Pasaport Bilgileri Bize Ulaşın
Macaristan Vizesi, Macaristan vize başvurusu, Macaristan vize evrakları, Macaristan büyükelçiliği, Macaristan konsolosluğu, Macaristan konsolosluk başvuru

 Maceristan Vizesi

Önemli Uyarılar:

LACİVERT (Normal) Pasaportlardan vize istenmektedir. (Bkz:Vize Rejimi Tablosu)
YEŞİL (Hususi), GRİ (Hizmet) ve KIRMIZI (Diplomatik) pasaportlara vize uygulanmamaktadır. (Bkz:Vize Rejimi Tablosu)
Tüm schengen ülkelerinin Ortak kararı gereği Pasaport süresi ilk alındığı tarihten itibaren 10 yıldan fazla olan pasaportların başvurularını kesinlikle kabul etmediğinden schengen ülkelerine seyahat edecek olan yolcularımızın pasaportlarını mutlaka değiştirmeleri gerekmektedir.
Konsolosluk Pasaportunuzun 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün pasaport sahibi tarafından imzalı olmasını temdit süresinin seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve Pasaportta en az 1 tane boş vize sayfasının bulunmasını istemektedir. Eğer var ise eski pasaportlarınızı da göstermenizin sizin için referans olacağını da unutmayınız.
Pasaportunu yeni almış, Pasaportunda hiç vizesi bulunmayan ve daha önceki başvurusunda red almış olan yolcular vize müracaatlarını kesinlikle şahsen yapmak zorundadır, ve başvuru sırasında mutlaka; pasaport şube müdürlüğünden alacakları Protokol yazısı ile müracaat etmeleri gerekmektedir.
Macaristan Başkonsolosluğu tüm vize başvurularını Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 09.00 - 12.00 saatleri arasında kabul etmekte ve başvurular 2-3 iş gününde sonuçlanmaktadır.
Anne ve Baba dan ayrı yada herhangi birisi ile seyehat edecek olan 18 yaşından küçük çocuklar için Noter onaylı MUVAFAKATNAME istenmektedir.
Vize başvuru formları Türkçe olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak okunaklı ve büyük harflerle doldurulmalı; mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır. (Vize başvuru formu için tıklayınız)
Macaristan/Schengen sahasına giren tüm yabancı uyruklular geçerli seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorundadırlar. (Bkz:Seyahat sağlık sigortası)
Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram, yılbaşı, sömestr, fuar, paskalya, dil okulu vb gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerindeki yazılı olan bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.

Vize Danışma | Pasaport Bilgileri | Amerika Vizesi | İngiltere Vizesi | Almanya Vizesi | Bize Ulaşın