Vize Danısma Vize Danısma
Ulkerler Vize İşlemleri Pasaport Bilgileri Bize Ulaşın
Ispanya Vizesi, Ispanya vize başvurusu, Ispanya vize evrakları, Ispanya büyükelçiliği, Ispanya konsolosluğu, Ispanya konsolosluk başvuru

 İspanya Vizesi

Lütfen Vize Tipi Seçin!
Vize Bilgileri

Önemli Uyarılar:


LACİVERT (Normal) Pasaportlardan vize istenmektedir. (Bkz:Vize Rejimi Tablosu)
YEŞİL (Hususi) GRİ (Hizmet) ve KIRMIZI (Diplomatik) pasaportlara vize uygulanmamaktadır. (Bkz:Vize Rejimi Tablosu)
Tüm schengen ülkelerinin Ortak kararı gereği Pasaport süresi ilk alındığı tarihten itibaren 10 yıldan fazla olan pasaportların başvurularını kesinlikle kabul etmediğinden schengen ülkelerine seyahat edecek olan yolcularımızın pasaportlarını mutlaka değiştirmeleri gerekmektedir.
İspanya Başkonsolosluğu Daha önceden pasaportlarında sadece schengen vizesi bulunmayan yolculardan müracaatları sırasında istenilen tüm evrakların orjinalleri ve fotokopileri ayrı ayrı olmak üzere vize dosyasını 2 set halinde istemektedir.!
Konsolosluk Pasaportunuzun 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün pasaport sahibi tarafından imzalı olmasını temdit süresinin seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve Pasaportta kayıtlı seyehat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunmasını istemektedir. Eğer var ise eski pasaportlarınızı da göstermenizin sizin için referans olacağını da unutmayınız.
Konsolosluk vize başvurularında yeni çekilmiş--rötuşsuz ve arkası beyaz fonlu vesikalık resim istemektedir. Vize başvurusu için vereceğiniz resmin son 3 ay içinde çekilmiş ve pasaportunuzdaki daha önceki aldığınız vizelerde kullanılmamış olduğuna dikkat ediniz!!. Poloraid--biometrik ve renkli fotokopi olan resimler kabul edilmemektedir.!!
Anne ve Baba dan ayrı yada herhangi birisi ile seyehat edecek olan 18 yaşından küçük çocuklar için Noter onaylı Orjinal MUVAFAKATNAME istenmektedir.
Vize başvuru formları Türkçe olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak okunaklı ve büyük harflerle doldurulmalı mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır. (Vize başvuru formu için tıklayınız)
İspanya/Schengen sahasına giren tüm yabancı uyruklular geçerli seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorundadırlar. (Bkz:Seyahat sağlık sigortası)
Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram, yılbaşı, sömestr, fuar, paskalya, dil okulu vb. gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerindeki yazılı olan bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.

Vize Danışma | Pasaport Bilgileri | Amerika Vizesi | İngiltere Vizesi | Almanya Vizesi | Bize Ulaşın