Vize Danısma Vize Danısma
Ulkerler Vize İşlemleri Pasaport Bilgileri Bize Ulaşın
Fransa Vizesi

 Fransa Vizesi

Lütfen Vize Tipi Seçin!
Vize Bilgileri

Önemli Uyarılar:

LACİVERT (Normal) pasaportlardan vize istenmektedir. (Bkz.Vize Rejim Tablosu)
YEŞİL (Hususi) GRİ (Hizmet) ve KIRMIZI (Diplomatik) pasaportlara vize uygulanmamaktadır. (Bkz.Vize Rejim Tablosu)
Tüm schengen ülkelerinin Ortak kararı gereği Pasaport süresi ilk alındığı tarihten itibaren 10 yıldan fazla olan pasaportların başvurularını kesinlikle kabul etmediğinden schengen ülkelerine seyahat edecek olan yolcularımızın pasaportlarını mutlaka değiştirmeleri gerekmektedir.
Konsolosluk Pasaportunuzun 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün pasaport sahibi tarafından imzalı olmasını pasaportun temdit süresinin en az 6 ay ve Pasaportta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunmasını istemektedir. Eğer var ise eski pasaportlarınızı da göstermenizin sizin için referans olacağını da unutmayınız..Schengen ülkeleri ''Gümrük ve döviz kayıtları'' sayfalarına kesinlikle vize uygulamamakta ve sadece ''Vizeler'' yazan saylara vize basılmaktadır.
Fransa Başkonsolosluğu tüm vize başvurularında yeni çekilmiş, rötuşsuz ve arka fonu beyaz özelliklere sahip vesikalık resimleri kabul etmektedir.!!!
Yeni Vize başvuru formları Fransızca olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak okunaklı, büyük harflerle doldurulmalı ve pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır. (Vize Başvuru formu için tıklayınız) Yeni vize formlarında 2 adet imza bölümü bulunmaktadır.( 37.sorunun karşılığı ve vize formunun son sayfasında bulunan beyannamenin altındaki imza bölümü)
Konsolosluğa hitaben yazılan dilekçeler mutlaka Fransızca yada İngilizce olmalıdır.!!
Değerli yolcularımız Fransa başkonsolosluğunun uygulaması gereği son 3 yıl içerisinde alınmış ve 30 gün kalış süresi bulunmayan pasaportlar boş pasaport muamelesi göreceğinden başvurularınızda şahsi evraklarınıza özellikle banka hesap cüzdanınızın iyi düzeyde olmasına özen gösteriniz.!!
Fransa / Schengen sahasına giren tüm yabancı uyruklular geçerli seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorundadırlar. (Bkz. Seyahat sağlık Sigortası)
Yanlarında başka birisi ile seyahat edecek olan yolcuların beraber seyahat edecekleri kişilerin var ise geçerli vize fotokopilerini yada var ise yeşil pasaportlarının fotokopilerini ibraz etmelerinin kendileri için vize alımı sırasında referans olacağını hatırlatırız.
Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram - yılbaşı- sömestr - fuar - paskalya - dil okulu vb gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerinde yazılı olan bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.

Vize Danışma | Pasaport Bilgileri | Amerika Vizesi | İngiltere Vizesi | Almanya Vizesi | Bize Ulaşın