Vize Danısma Vize Danısma
Ulkerler Vize İşlemleri Pasaport Bilgileri Bize Ulaşın
Estonya Vizesi

 Estonya Vizesi

Lütfen Vize Tipi Seçin!
Vize Bilgileri

Önemli Uyarılar:

1- LACİVERT (Normal) YEŞİL (Hususi) ve GRİ (Hizmet) pasaportlara vize
uygulanmamaktadır. (Bkz:Vize Rejimi Tablosu)
2- KIRMIZI (Diplomatik) pasaportlardan 90 güne kadar vize istenmemektedir.
(Bkz:Vize Rejimi Tablosu)
3- Tüm schengen ülkelerinin Ortak kararı gereği Pasaport süresi ilk alındığı tarihten
itibaren 10 yıldan fazla olan pasaportların başvurularını kesinlikle kabul
etmediğinden schengen ülkelerine seyahat edecek olan yolcularımızın
pasaportlarını mutlaka değiştirmeleri gerekmektedir.
4- Seyahat Acentaları sadece turistik vize başvuruları için aracılık yapabilmektedir.
Diğer tüm vize başvurularında Büyükelçilik herkesi şahsen çağırmaktadır.
5- Tüm vize ücretleri GARANTİ BANKASI --Gaziosman paşa Şb 324--9097779 nolu
hesaba yatırılıp dekontun vize evrakları ile beraber ibraz edilmesi gerekmektedir.
6- Büyükelçilik Pasaportunuzun 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün pasaport
sahibi tarafından imzalı olmasını-- temdit süresinin seyahatin bitiş tarihinden
itibaren en az 6 Ay ve Pasaportta kayıtlı seyehat edecek kişi kadar da boş vize
sayfasının bulunmasını istemektedir. Eğer var ise eski pasaportlarınızı da
göstermenizin sizin için referans olacağını da unutmayınız.
7- Vize başvuru formları İngilizce olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak okunaklı
ve büyük harflerle doldurulmalı mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
(Vize Başvuru Formu için tıklayınız)
8- Estonya Cumhuriyeti sahasına giren tüm yabancı uyruklular geçerli seyahat sağlık
sigortası yaptırmak zorundadırlar. (Bkz:Seyahat sağlık sigortası)
9- Estonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği tüm vize başvurularını Pazartesi-Salı-Çarşamba-
Perşembe ve Cuma günleri 10.00-12.00 saatleri arasında kabul etmekte ve başvurular
3-4 iş gününde sonuçlanmaktadır. Expres vize uygulaması yoktur.
10- Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması
ve bayram - yılbaşı- sömestr - fuar - paskalya - dil okulu vb gibi yoğun başvuruların
olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini
dikkate alarak seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı ve müracaatınızın
sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerinde yazılı olan bilgilerin
doğruluğunu mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.

Vize Danışma | Pasaport Bilgileri | Amerika Vizesi | İngiltere Vizesi | Almanya Vizesi | Bize Ulaşın